Helena inviterte hjem til seg, hvor hun hadde pyntet huset og dekket bord. Helenas fokus i julen er å bringe julefred med seg inn i hjemmet og gi tradisjoner videre til sine barn. Mat er en stor del av atmosfæren og kosen, så Helena disker opp med svenske spesialiteter og arvet middagsservise. Estetikk og omsorg for selve hjemmet er også en stor del av hvordan vi mennesker oppfatter miljøet rundt oss. En varm og god atmosfære får pulsen ned og sinnet går i balanse. Det handler om å tilfredstille sansene våre med lukter, smaker og lyder som hører julen til.
"Jeg ser frem til julen hvert år, og synes den skal være tradisjonell og avslappet. Juletreet er nok det jeg liker best ved julen. Det skal opp tidlig, gjerne til første advent." -Helena
Bordet Helena har dekket er typisk for hennes måte å innrede på; klassisk med en kreativ vri. Hun sier selv "Det må ikke bli for stilrent- jeg elsker å blande stilarter og materialer. En blanding av gammelt, nytt og arvet. Det er hyggelig å å kose seg med bordekkningen til jul, og å ta seg god tid og skape et stemningsfullt uttrykk."
"Man kan nesten ikke ha for mange lys og lykter på et bord. Høye lysglass er både dekorativt og brannsikert og er et atmosfæreskapende "must" til selskapbordet." -Helena
Forrett
Tunnbrødchips fra Mørsjø deli
Klatt med creme fraiche
Kalix løyrom
Finhakket rødløk
Pinnekjøtt
Mandelpoteter med skalet på legges i bunn istedenfor pinner
Husk å få pinnekjøttet høyt nok opp slik at det dampes og ikke kokes
Helena har brukt en blanding av røkt, urøkt og pinnebog
Vannet i 37 timer, ellers blir kjøttet veldig salt
Kålrabistappe
Miks kålrabi og gulrot, men ikke før små biter
Meierismør og klatt med matfløte
Helenas salat
Finstrimlet rødkål
Purre, gjerne den grønne delen
Appelsinbiter
Granateplekjerner
Saft fra granateple
Dryss over valnøttkjerner rett før servering
Dessert
Tilslørte bondepiker med epler fra egen hage
Brunet Wasa strøbrød i smør med kanel og sukker
Eplemos med eplebiter
Pisket kremfløte
Hakket pistasjnøtter